Удавеният Ники е родено без късмет дете! Вижте как баща му го направи сираче

loading...

снимка: flagman.bg

13-годишното момченце, чието тяло изплува край Моста в Бургас вчера, е преживяло огромна лична трагедия. Николай е останал без родители преди 8 години.

Той е син на Тодор Иванов от ж.к.“Меден рудник“, който на 11 юли 2012 година застреля с 3 куршума майка му Виолета в кв.Сарафово навръх рождения й ден.

Флагман.бг проследи процеса срещу Тодор Иванов. Тогава той играеше ролята на жертва, ридаеше в съда и твърдеше, че съпругата му го съсипала психически – непрекъснато подавала жалби срещу него, почернила му живота и подложила на огромен стрес.

Защитната му теза обаче претърпя пълен крах и Тодор Иванов бе осъден на 23 години затвор, които и към момента изтърпява.

По делото имаше свидетелски показания, че след като изстрелял три куршума в тялото й казал: „Трябваше да го направя!“.

Впоследствие стана ясно, че месец преди да я застреля той я заплашвал, залепил нож за врата й, изсъсквайки в ухото й, че може да направи голяма глупост, ако тя не го допусне обратно в живота си. Виолета обаче останала непреклонна – не искала да има нищо общо с Тодор, който бил ужасен ревнивец, а освен това профуквал всичките си пари за хазарт.

Още докато течеше процеса стана ясно, че няма кой да гледа двете им деца. Братът на Виолета пътувал по корабите, а майка й – възрастна, за се грижи за деца.

Тогава Николай и братчето му Боби бяха съответно на 5 и 4 години. Заради това и Агенция за закрила на детето ги настанява в дома за деца „Ронкали“. Двете деца са били сред най-послушните в центъра, адаптирали са се бързо и се справяли много добре в училище, съобщиха за Флагман.бг възпитатели.

И Ники, и Боби тренирали футбол. Те са били част от най-социалния футболен проект – сформирането на отбор за деца с увреждания или такива без родители към школата на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД. Тренирал ги Иван Дончев, който споделя, че бил очарован от Ники. Определи го за най-доброто момче в отбора.

„Тренирахме ги два пъти седмично. Ходихме да ги вземаме от Ветрен, а след това ги връщахме. Видях тялото на Ники на плажа – бях поразен от случилото се с него. Това детенце беше много съвестно, добро и изключително талантливо. Като дойде на тренировка – все едно се раждаше“, сподели пред Флагман.бг Костадин Джамбазов, шеф на школата на Нефтохимик.

Ники е момчето, което трогна кмета на Бургас Димитър Николов в навечерието на Коледа и заради него бе продължен проекта.

При гласуването на Бюджет 2020 Николов разказа как отишъл на среща в дом „Ронкали“, попитал едно от децата: „Какво искаш от Дядо Коледа“, а той казал единствено: „Искам нашата школа да продължи“. Кметът бе възхитен, че едно дете не мечтае за смартфони или скъпи играчки, а за нещо обикновено – правото да се почувства равно с връстниците си. За съжаление Ники вече не е между живите, а обстоятелствата около смъртта му остават загадка.

Днес стана ясно, че Агенцията за закрила на детето е разпоредила пълна проверка, за да се установи как той е напуснал дома във Ветрен и се е озовал на плажа в Бургас.

Според неофициална информация до която достигна Флагман.бг Ники и братчето му Боби били пуснати от възпитател да излязат. Имало практика по-големите деца да се допускат по двойки навън. Двете момчета се разбрали с друго дете да се чакат на Новата поща. Слезли с автобуса, отишли на Северния плаж. Няма данни Ники да е скачал от Моста, по-вероятно е да се е удавил, след което морето да е изхвърлило тялото му край Морското казино.

Припомняме, че ситуацията вчера бе ужасяваща. Докато водолази издирваха 16-годишно момче, скочило от втория етаж на Моста, сякаш от нищото изплува тяло на детенце. Мнозина помислиха, че това е тийнейджърът, но единият и другият случай нямат нищо общо.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби