Заради Валери Симеонов - депутати напуснаха пленарната зала

loading...

 

 

С мълчалива протестна акция на парламентарната група на ДПС започна днешното пленарно заседание.

 

Причината – лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов за първи път зае мястото си на президиума в пленарната зала, в качеството си на заместник-председател на Народното събрание. Веднага след това депутатите от Движението за права и свободи станаха от местата си и излязоха от залата.

 

Още от самото началото групата на ДПС зае позиция твърдо против избора на Симеонов за заместник-председател, който се проведе в края на месец ноември миналата година, като и тогава те напуснаха, без да участват нито в дебатите, нито в гласуването. През целия мандат на настоящия парламент партията продължава да се обявява против участието на националисти във властта.

​​​​​​​

От два дни пък между партиите в управляващата коалиция има известно напрежение, повод за което стана именно ДПС. При гласуването на промените в Закона за МВР депутатите от ГЕРБ изненадващо не подкрепиха текстовете на патриотите за създаване на възможност за формиране на доброволни отряди към полицейските управления, срещу които твърдо против бяха от ДПС. Тогава по-малкият партньор в управлението обвини ГЕРБ, че „едностранно са денонсирали коалиционното споразумение“, а темата предстои да бъде обсъждана на политически съвет през следващата седмица.

 

Депутатите започнаха обсъждането на доклада за дейността на БАН за 2019 г. След изчерпване на законодателната част от програмата ще се състои редовният парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерите: Марияна Николова и Екатерина Захариева, както и министрите - Боил Банов, Емил Димитров, Десислава Танева, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Красен Кралев, Петя Аврамова, Данаил Кирилов и Красимир Вълчев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби