Ще си оближете пръстите от най-хрупкавите тиквички на фурна

loading...

Необходими продукти

Тиквички – 2 малки

Олио – 2 - 3 с.л.

Сол

Брашно – 2 с.л.

Галета – 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и се отрязват дръжките. Подсушават се и се режат на колелца с дебелина 1/2-1 см. В купа се слагат брашното и солта, изсипват се нарязаните тиквички и с разбърква много добре.

Тавичката се намазва с малко мазнина. Тиквичките се редят със застъпване. Наръсват се с галета. Поливат се на много тънка струйка с олио.

Пекат се за около 40 минути на 200 градуса до зачервяване, след което се изваждат и се оставят да изстинат.

Поднасят се изстинали със сос по желание - кисело мляко с чесън и копър, смесено с мазнината от печенето е класическият вариант.

Източник: gotvach.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби