БОМБА! Ченгета от ЦК на БКП подменят изборите в БСП

loading...

Пикантни подробности за нечуваното задкулисие в БСП, диктувано точка по точка в последните 2 години от шефката Корнелия Нинова, излязоха наяве 3 месеца преди вота за пряк избор в партията, пише lupa.bg

След като търговищката подписка за "вричане във вярност" на Нинова стигна до редакцията на Lupa.bg и се оказа пълно менте заради подложката от "Позитано" 20 и заради едва 90-те парафа (от общо 1500), се оказва, че от Ески Джумая се задава нова порция гъсти облаци за Корнелия Нинова. 

Социалисти разкриха, че по оста София-Търговище се готви истинска подмяна на резултатите от отчетно-изборната кампания, която трябва да приключи с избор на делегати за конгреса. А връзката се оказва племенникът на Пенчо Кубадински Теодор Гяуров, който от шеф на Градския съвет там по времето на БКП, сега в Търговище дерибейства като сив кардинал без официален пост в партията. Въпросният Гяуров вече е наредил свое ново областно ръководство още преди да е минала конференцията и прекият избор на лидер.

Номенклатурчикът от няколко седмици лично звънял на телефоните на членове на БСП в града, за да агитира кой да бъде избран за председател на организацията, кои да станат шефове на контролните комисии и кои да бъдат пратени делегати на конгреса в София. Разбира се, и да дава уклон Нинова да бъде преизбрана. Основната цел на наследника на Кубадински била да пробута напред за местен шеф, а след това и за водач на листата за парламентарните избори догодина своето протеже Десислава Петрова, която сега е червен общинар, въпреки тесните й връзки с други партии. 

Какво общо има Гяуров със София, обясняват апаратчиците. Неразривният модел на управление чрез задкулисие идва от "създателя" на Корнелия Нинова Валентин Иванов. Дългогодишният шеф на структурата в столичния район "Оборище", който е и агент от Шесто главно управление на бившата ДС, е близък семеен приятел с Гяуров. Именно Вальо Партията, както и до днес наричат екс ченгето, вкарва Нинова в БСП през 2003 г. А сега, в знак на благодарност, тя го държи под ръка като секретар в парламентарната група. Нещо повече, през 2012 г., когато вече е оформен сблъсъкът между Сергей Станишев и Георги Първанов за лидерството в БСП, въпросният Иванов открито застава на страната на стария си другар Гоце и лобира партията да се обнови с някои от старите муцуни от ЦК. 

Говори се, че той лично консултирал с Гяуров комунистическите прийоми, които търговищлията да приложи преди прекия избор на нов ляв лидер така, че Нинова да остане на власт, а делегатите на конгреса да бъдат подбрани по техен общ вкус. Вълната, надигнала се срещу настоящата председателка в цялата страна, обаче няма да подмине и този областен съвет, защото едва десетина процента към момента е твърдата подкрепа за преизбирането й от над 1500 членове, твърдят социалисти.

И питат - как ще се организира честният избор в Търговище, предвид задкулисната методология, ползвана от хората на Нинова там. А мнозина сред редовите членове са директни жертви на сивия кардинал Гяуров, който е един от най-крупните приватизатори - племенникът на Кубадински е ликвидаторът на фонд "Мизия", който остави над 6000 местни с пръст в уста заради "изгорели" бонови книжки. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби