За два часа - 5 души са глобени в градския транспорт в Пловдив!

loading...

 

 

 

Общинска полиция започна масови проверки в автобусите от градския транспорт. В хода на акцията, която стартира от 23 юни униформените следят за задължителното носене на предпазни маски в превозните средства от обществения транспорт. Само в рамките на днешния ден са проверени 219 автобуса, пътуващи по линии в града.

 

Във времевия диапазон между 8,00 и 10,00 часа - когато има най-много пътуващи в автобусите, са съставени 5 акта по Закона за здравето и 8 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Предупреждения за стриктно спазване на задължението да се носи маска са съставени на 8 от пътниците, които са били снабдени с предпазни средства, но те не са закривали носа и устата. Проверките са извършени на автобусни спирки на възлови места в града - бул. „Цар Борис III Обединител“, Сточна гара и на площад „Съединение“.

 

Припомняме, че носенето на маски в градския транспорт е задължително. От вчера със заповед на здравния министър те отново са задължителни на закрити публични места. В случай, че бъдат установени пътници или служители на транспортните фирми, които не се съобразяват с противоепидемичните мерки за ограничаване на COVID-19, те ще бъдат санкционирани. Пловдивската полиция призовава жителите на града и областта да проявяват по-голяма лична отговорност, социална ангажираност и самодисциплина и стриктно да изпълняват указанията на здравните власти. Проверките ще продължат, като ще бъдат извършвани в различни часови диапазони и места.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби