Радев скришно събра службите заради „рисковете пред управлението на страната“

loading...

 

Тайна среща с участието на президента Румен Радев и службите се е провела на „Дондуков“ 2, разбираме от пресслужабата на президента.

Следобед в четвъртък медиите съвсем оскъдно бяха информирани, че: „Държавният глава Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с ръководствата на Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“, Служба „Военна информация“, Националната служба за охрана, както и със заместник-главния секретар на МВР.

Състоянието на националната сигурност във вътрешен и международен план и рисковете пред управлението на страната бяха теми на срещата“.

Това кратко откъм обем и съдържание прессъобщение дойде изненадващо, тъй като нямаше обявена информация за готвена подобна среща. Такава не присъства и в календара на Президентството.

Въпреки многократните призиви за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност след атаката срещу министър-председателя Бойко Борисов, Радев отказа да събере КСНС.

Срещата със службите идва на фона на разследването за търговия с влияние срещу бизнесмена Пламен Бобоков и чатовете му със секретаря на президента.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби