Лекарите от Спешно отделение подадоха оставки

loading...

 

 

Засега Спешното отделение в Силистра ще продължи да работи, заяви д-р Даниела Костадинова, директор на болницата в областния град. Една от причините е, че подалите колективна оставка 9 лекари имат 15-дневно предизвестие, което трябва да бъде отработено. В същото време д-р Костадинова продължава преговорите с тях, въпреки че на този етап са непреклонни. Основният им трудов договор е с отделенията, където специализират, но отказват да дават дежурства в Спешното.

 

Оставката, лекарите биха я оттеглили, само ако видят, че има реални действия, а именно промени в сферата на здравеопазването и конкретно в спешната помощ, както и наказуемост в случаите на агресия, била тя и вербална. Какъвто е и последния случай в Силистра, когато родител избухва с обиди срещу медиците, след 4-минутно изчакване, заради извършена дезинфекция на помещенията в отделението. По думите на лекарите детето не е било спешен случай, но въпреки това и въпреки поведението на бащата те извършват преглед.

 

Разбирам агресията на хората, сподели д-р Костадинова, но тя е насочена неправилно. Тя е в резултат на всички проблеми в здравната ни система. Затова целта ни е да се предизвикат законодателни промени, които ще помогнат и на пациентите, и на нас лекарите, както и да има наказание за престъпилите закона, заяви д-р Костадинова, съобщи 24 часа.

 

Тя разказа още, че от години се дават конкретни предложения от Сдружението на областните болници, но няма чуваемост.

 

Мерки трябва да се вземат и относно мнимото 24-часово обслужване от личните лекари. Когато нещо ги заболи хората не знаят къде да отидат и посещават спешното за най-различни случаи, поради липсата на неотложен кабинет. Силистра е единствения град в страната без такъв кабинет. Имали сме случаи, когато възрастни хора са идвали по три пъти на ден, за да им мерим кръвното, защото не им се чака на опашка при личния лекар, сподели д-р Костадинова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби