Стоителят бутнал къщата в Пловдив: Предоставих апартамент на семейството, защото съм човек

loading...

 

 

Предоставих апартамент на семейство Будакови, защото съм човек. Стана беля - дали по моя вина или не, не мога да ги оставя на улицата. Това заяви строителят Иван Христозков, заради чийто изкоп падна цялата северна стена от къщата на ул. "Ниш" в Пловдив. Тази сутрин той отново дойде на място и увери, че ще направи всичко, за да е доволно 4-членното семейство, което остана на улицата.

 

Според охранители срутванията са продължили и тази нощ, като през зялото време се чувало пукане от рухналата сграда.

 

"Не съм аз човекът, който ще каже как да бъдат обезщетени. Ще си направят среща с инвеститорите и ще си решат. Единият вариант е да съборим къщата и да им построим нова, другият - да вдигнем кооперация и да ги обезщетим, както му е редът", допълни Христозов, съобщи 24 часа.

 

Той съобщи, че 61-годишният му служител, който беше задържан в събота след инцидента, е пуснат от ареста. "Добре, че не е имало работници в изкопа, когато е паднала стената. Щяла е да ги затрупа", казва Христозков. Казва, че не се притеснява от проверките, които започват днес, за да установят чия е вината за падане на къщата. "Изпълнил съм всичко по проект, не съм спестил нищо. И това лесно може да се провери", допълни той.

 

Пострадалото семейство е в неизвестност за бъдещето си. "Пренощувахме в апартамента, който ни предостави Христозов. Той е нов, обзаведен, с две спални, голям хол, всекидневна и кухня. Но нямаме нищо черно на бяло. Утре човекът може да каже "Напуснете ми апартамента", макар че не очаквам такъв развой. Човекът е много сериозен", коментира Димитър Будаков.

 

Смята, че семейството му може да остане там, докато им се реши проблемът. "Вариантите са два - да ни възстановят къщата или да я съборят и да се построи кооперация. Тогава според процентите, каквото ни се полага. Не вярвам да ни дадат само един апартамент. Мястото е 320 кв. метра и е в широкия център на Пловдив. Ще си търсим интересите", каза Будаков.

 

Той благодари на общината, че е реагирала и още в първите часове им е предложила да ги настани в реновирано общежитие. "Съгласете се, че апартаментът е за предпочитане. А и още едно пренасяне не бих понесъл", каза пострадалият.

 

Зам.-кметът Анести Тимчев тази сутрин бе на място и отново увери, че градската управа може да предостави жилище от фонд "Резервен" по официален ред и с документи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби