Проф. Асен Балтов: Цената за лечение на COVID-19 да стане двойна!

loading...

 

 

Цената за лечението на коронавирус е въпрос на преговори, но има напредък пътеката да има двойно увеличение - до 1200 лева, тъй като не е достатъчно финансирана и при положение, че лечението на пациенти с COVID-19 продължава между 14 и 21 дни. Това каза директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов, съобщи БНТ.

 

Би трябвало всички болници да лекуват пациенти с COVID-19, частните болници в момента доста са се оттеглили, допълни той.

 

По думите му, ако е имало подценяване сред обществото, това се е случило след 15 юни, когато на всички ни се е искало това нещо да свършва и да е отминало. За съжаление, вирусът все още върлува, коментира проф. Балтов.

 

В "Пирогов" 29 са приетитите пациенти с коронавирус, в пика са били над 52. Състоянието е средно тежко, на няколко от пациентите се подава кислород, няма интубирани. Над 200 пък са излекуваните пациенти с коронавирус, преминали през спешната болница.

 

По негови изчисления, ако постъпват 100 души дневно в болниците в страната, това би било много тежко за системата на здравеопазването. 

 

От новорегистрираните случаи около 20% постъпват в болница заради нуждата от лекарски грижи, съобщи Балтов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби