Вълна от разводи в Пловдив след карантината!

loading...

 

 

В Консултативния център на фондация "ДА" в Пловдив отчитат бум на оплакванията от домашно насилие и на исковете за разводи.

Пикът е настъпил след края на карантината, когато офисът им е залят с насилени жени.

 

"Всеки ден имам по два случая с домашно насилие и по един за развод. Десетте адвокати във фондацията също за засипани с подобни сигнали", заяви адвокат Милена Кадиева. По думите й, докато са били затворени по домовете, дребните пререкания в семействата са прераснали в домашно насилие, а пък насилието е приело драстични форми.

 

Адв. Кадиева допълни, че Районният съд е залят с искове за развод. Много от скараните фамилии дори не искали да чакат съдебния процес, а се разделяли със споразумения, сключени пред нотариус, съобщи 24 часа.

 

Наблюдава се и рязък скок на оплакванията от родители, които били тормозени от своите деца. Случвало се дори синовете и дъщерите им да ги заключват по къщите по време на извънредното положение.

 

250 дела за домашно насилие се гледат в Районния съд годишно. От тях една четвърт се прекратяват, тъй като потърпевшите оттеглят своите оплаквания. В 95 процента от останалите случаи се издават заповеди за незабавна и постоянна защита.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби