Стана ясно кой е вербувал терориста, готвел атентат в Бургас!

loading...

 

 

Юношеският шампион по борба Мохамед Абдулкадер е вербуван от баща си, за да се присъедини към терористична организация, ръководена от родителя. 

 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод на вчерашната антитеросристична акция в Бургас, при която бяха задържани 10 души, а 21-годишният мъж се сдоби с обвинение – престъпление срещу държавата. 

 

„Баща му е един от ръководителите на терористична организация в Сирия, замесен е във военни действия на страната на две терористични, джихадистки групировки“, каза още той. 

 

По данни на прокуратурата не са извършвани престъпления от задържаните на територията на България. Гешев допълни, че няма заплаха за страната ни. 

 

Мохамед има снимки в социалните мрежи, на които се виждат негови снимки около танк и бойна машина, както и с автомат в ръка. Прави впечатление, че те са коментирани и от негови български приятели, като никъде няма призиви за тероризъм.

 

До момента няма данни привлеченият към наказателна отговорност български гражданин да е участвал в подготовка на терористични нападения в България.

 

На 1 юли 2020 г., на територията на Бургас и Враца под ръководството на Специализираната прокуратура бе проведена съвместна контратерористична операция на ДАНС и ГДБОП. Претърсени бяха адреси в Бургас, откъдето бяха иззети веществени доказателства. Като свидетели са разпитани 20 души, 9 от тях пред съдия. Извършени са и 10 разпознавания.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби