Да помогнем на едно малко бебче да живее!

loading...

 

 

5-месечното бебе Димана има злокачествен тумор. Шансовете и за пълно оздравяване обаче са големи. Дали това ще стане, зависи и от всички. За лечението са нужни около 100 хиляди евро.

 

„Миналата година по това време бяхме в Турция и разбрах, че съм бременна с Димана. Година по-късно пак сме в Истанбул, само че за лечението й”, разказа майката на детето Силвия Димитрова, съобщи Нова.

 

Лекуват я от злокачествен тумор на меките тъкани. Диагнозата й е поставена 4 месеца след раждането. Всичко започва от подутина на едната й ръчичка, която приличала на ухапване от комар.

 

„Звъннахме на личната лекарка и тя каза да го наложим. На втория ден тази подутина не спада, а се увеличи. Отидохме на ортопед, според него беше някакъв вид кистичка и трябва да се види с ехограф” ,разказва още Силвия.

 

Докато се консултират с лекари, подутината достига огромни размери. Налага се биопсия. Тогава родителите чуват най-страшното.

 

„Даже по телефона ни съобщиха, че има злокачествен тумор. Беше голям шок. Диагнозата е инфантилна фарсаркома на меките тъкани - злокачествен тумор, който се развива буквално за часове. Много бързо расте”, споделя още майката.

 

Туморът е в дланта. Засегнал е главен нерв и е стопил костта между средния и безименния пръст. Шанс за живот има, казват лекари в Турция. Димана вече е преминала един курс на химиотерапия. Предстоят още 3.

 

„Шансовете на Димана са много големи – 90%, да се изчисти изцяло туморът. В момента е само локално, на дланта, няма никъде другаде. Първата химиотерапия до момента е платена- 12 000 евро, взети назаем”, казва Силвия.

 

Цялото лечение на петмесечното момиченце ще струва около 100 000 евро. Докато приключи, семейството ще живее в Турция. Димана е второто дете на Силвия и Димитър. Имат и момче на 8 години. Докато лекуват малката си дъщеричка, ще бъдат разделени и от него.

 

Днес семейството вижда надежда във всички нас и се надява на нашата подкрепа. А всеки, който иска да даде шанс за живот на Димана, може да го направи на дарителската й сметка:

 

Банка ДСК

Димана Димитрова Георгиева

IBAN: BG42STSA93000027150216

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби