Руски министър: Животът ще се нормализира най-рано през февруари

loading...

 

 

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

 

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като "сериозна".

 

По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса.

 

В Русия остават в сила някои ограничения, като забрана за международни полети, която вчера бе удължена до август. Но има и облекчения - отворени са ресторантите и залите за фитнес и са разрешени вътрешните полети при спазване на социална дистанция и някои условия.

 

"Какво е нормален живот? Това е да ходиш на концерти, да летиш, пълноценно да работиш и да пътуваш. Според мен не е вероятно това да стане преди февруари", казва Мурашко, без да уточнява защо е избрал именно този месец.

 

Министърът добавя, че обобщените данни за цялата страна от май още не са достъпни, но по думите му коронавирусът е повишил смъртността в Русия от началото на годината с 1,5-2 на сто, пише "Дарик".

 

Русия е съобщила за 667 883 случая с коронавирус, с което е трета в света по абсолютен брой.

 

Същевременно по официални данни починалите от Ковид-19 в страната са само 9859, тоест далеч по-малко от другите силно засегнати държави, което поражда съмнения, подчерта Ройтерс.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби