Басейните край Пловдив препълнени с плажуващи

loading...

 

 

Въпреки че през последните уикенди се наблюдава масово изнасяне към морето и километрични опашки към южната ни съседка Гърция, басейните в Пловдив и околията работят с пълна пара и също се радват на посетители.

 

Така че - ако нямате пари за море, избягайте от жегата в някой от плувно-развлекателните комплекси, които също предлагат хладка вода, вкусна храна и привлекателни гледки. 

 

Не забравяйте обаче да носите със себе си отговорност за личната си хигиена, ако искате коронавируса да стои далеч от вас, както и подходящ слънцезащитен лосион, за да се предпазите от жаркото слънце.

 

Припомняме, че освен вие, самите плувни комплекси също трябва да спазват завишени мерки за сигурност, тъй като проверките от РЗИ по обектите са ежедневни. Част от мерките са измерване на температурата на посетителите, увеличаване на разстоянието между шезлонгите, по-големи количества на хлор във водата от обикновеното, съобщи TrafficNews.bg. В изискванията влизат още: осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влизат; засилено почистване и дезинфекция на тоалетните, съблекалните на открито, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения – на всеки един час; осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите; ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици; дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности като чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.

 

Ако желаете да си намерите подходящо място за разпускане, обаче е добре да отидете по-раничко или да си направите резервация, ако комплекса предлага тази опция, тъй като рискувате да останете без шезлонг, поради навалиците от желаещи.

 

Цените за вход на откритите басейни не са увеличени, въпреки кризата, и варират между 10 и 20 лева, като в тях се включва ползването на шезлонг, чадър и масичка. 

 

Започваме с най-посещаваните комплекси с открити басейни в околията на Пловдив, тъй като по-голямата част от живущите под тепетата предпочитат да избягат от градската среда и да съчетаят плажуването с прохлада и отдих.

 

Парк и СПА Хотел Марково

 

Само на 2 км от Пловдив се намира басейнът с най-впечатляващата гледка към града под тепетата. Широк, поддържан и с много удобства, той се е превърнал в най-предпочитаното място на пловдивчани за разхлада и релакс през лятото. 

 

Наргилета, подбрани коктейли и модерна музика – външният басейн на Парк и СПА Хотел Марково е достъпен както за гости на хотела, така и свободни посетители. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби