Бивш зам.-министър е с коронавирус! Не бил уведомен за положителния тест

loading...

 

 

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев е диагностициран с коронавирус през уикенда. Той разказа за перипетиите си и разкарването от болница в болница, докато му бъде взема проба за COVID-19.  

 

"Когато започна цялата сага, имах лека температура 37,2. Отидох първо в „Пирогов“, където ми казаха, че не могат да ми направят преглед и тест. Отпратиха ме към ВМА, оттам към Инфекциозно, там пък ми казаха, че трябва да се мине през Спешно отделение. Оттам пък, че има нареждане – ако има съмнения за коронавирус – трябва в Инфекциознно, но там без направление – не може", разказа Керемедчиев пред bTV.

 

"Най-накрая след няколко молби ми написаха направление, където ме прегледаха и ми взеха тест", добави още той.

 

Заръчано му е да се прибере и да чака обаждане за резултата от теста. Това е било в събота. Керемедчиев похвали лекарите, като на няколко пъти обясни, че всички са се отнесли с разбиране, но явно липса някакво разминаване в указанията между отделенията. 

 

Когато обаждането от ВМА не се случило, притеснен Керемедчиев решава да отиде да се тества в частна лаборатория. Оттам на следващия ден излиза резултатът, който е положителен. А междувременно още в събота бившият политик се самоизолира. След като от ВМА така и не му се обаждат, в понеделник Керемедчиев решава сам да звъни. Последват няколко опита, докато се свърже с човек, който му обяснява, че тестът му е положителен и тепърва ще бъде вписан. 

 

Това се случва 28 часа след направения тест посочи още Керемедчиев.

 

"По никакъв начин не бях уведомен и аз щях да предполагам, че съм настинал и да ходя из София и да сея зараза. Аз бях много настоятелен", подчерта той.

 

След това от РЗИ му се обаждат, за да му кажат, че официално е в 14-дневна карантина. Официално предписание обаче няма. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби