Сийка Милева: Българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск

loading...

 

 

„В едно демократично общество, както съдилищата, така и разследващите власти трябва да останат свободни от политически натиск. Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск“. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление в Съдебната палата.

Гешев се закани да доказва, че "никой не е над закона" - стана ясно от негов пост в туитър днес по-рано.

"Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!". Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев по повод позицията, с която посолството на САЩ у нас подкрепи протестите срещу правителството и самия Гешев. Прочитът на Гешев на позицията е, че САЩ подкрепя действията му. 

Обвиняеми лица използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата, каза говорителката на прокуратурата. Цветан Василев и Васил Божков си партнират с журналисти, каза тя, и посочи, че на сайта на прокуратурата ще бъде публикувана информация за това.

„В едно демократично общество, както съдилищата, така и разследващите власти трябва да останат свободни от политически натиск. Днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск“. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление в Съдебната палата.

„В този момент наблюдаващите прокурори от спецпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност. Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, каза още тя.

Очаквайте подробности!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби