След животоспасяваща операция - млада жена има нужда от нашата помощ!

loading...

 

 

Ллияна Христова е на 29 години, с основна диагноза Кистозна фиброза (муковисцидоза). Тя има нужда от спешна помощ за лечение във Виена, след като здравословното й състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб, пише Днес.бг

 

"Преди близо една година преживях така чаканата, животоспасяваща белодробна трансплантация в болницата във Виена – AKH Wien! Това чудо се случи благодарение и на Вас, защото с Ваша помощ успях да събера средствата за престоя в Австрия! Мислех, че вече всичко е наред и ще стартирам наново живота си, следвайки всичките си мечти! За щастие трансплантацията е успешна и вече мога да дишам свободно! Но само месец след трансплантацията бях „сюрпризирана“ с новината, че се е образувал тумор на дебелото черво, вследствие на тежката имуносупресия (това са лекарствата срещу отхвърляне на белия дроб). Последваха две операции за премахване на тумора. Казаха ми, че всичко е наред, че са изчистили добре всичко и са премахнали и околни лимфни възли, въпреки че е нямало метастази.

 

След още един месец, при контролен скенер се установи, че имам метастази в черния дроб. Лекарите смятат, че този бърз растеж се дължи на подтиснатия имунитет. Взеха решение да ме подложат на химиотерапия. След направени 4 курса, нямаше подобрение, напротив, метастазите увеличиха броя и размерите си. Смениха с друг вид химиотерапия плюс имунотерапия, от които изкарах още 4 курса, но се оказаха толкова агресивни, че получих перфорации на червата. Последваха две животоспасяващи операции през април, тази година. Сега продължавам със същата терапия, като скоро ме очаква 11-тата по ред. Важно е да бъда във Виена, за да могат лекарите да реагират навреме, ако подобно нещо се случи отново. Онколозите, пулмолозите и хирурзите са в постоянна връзка помежду си, тъй като съм рисков пациент, полиморбиден и се налага комплексно наблюдение.

 

Добрата новина е, че на последния скенер от 26 май 2020г., се наблюдава минимално редуциране на туморната маса. Минимално, но за мен това е голяма надежда! Очакванията на лекарите са метастазите да смалят още размерите си и да могат да ги отстранят с операция!

 

Отново се обръщам към Вас с молба за финансова помощ! Тези средства са ми необходими за:

 

- Разходи за престой във Виена, които са непосилни за моето семейство;

- Освен това се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи.

 

През последните 2 години, Вие ми показахте, че мога да разчитам на Вас и се надявам отново да ме подкрепите!

Който желае, може да дари на следната банкова сметка:

 

Банка ДСК:

IBAN BG58STSA93000019057800

BIC STSABGSF

Илияна Владимирова Христова

PayPal: paypal.me/borbazadah

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби