Оперираха успешно жена с тумор в Пловдив, отказали в друг град

loading...

 

 

85-годишна жена с тумор бе успешно оперирана в Пловдив. Тя е получила отказ за лечение в друг град, поради сърдечното страдание, което има и високия риск по време на операцията. Жената е била оперирана в Комплексния онкологичен център.

 

Жената е била с много голям спиноцелуларен карцином с размери 15 на 20 сантиметра, проникващ към костите, с обилно кървене. Кървенето едва е било овладяно от медиците на местната Спешна помощ, които пациентката е потърсила. Точно, след като са и и отказали хирургично лечение, жената прочела в медиите за направена успешна операция от специалистите на КОЦ – Пловдив при 91-годишен пациент със същия вид кожен рак, извършена преди по-малко от месец. Обадила се в Онкоцентъра и я приели. Ние продължаваме да прилагаме новите методи на лечение и диагностика, които са на европейско и световно ниво и пациентите от страната ни се доверяват, коментира медицинският управител на КОЦ – Пловдив д-р Парашкев Цветков, който е онкохирург и оперира, заедно с колегите си.

 

Туморът при възрастната жена е отстранен, направена е пластика като липсващата кожа на главата е покрита с кожа от корема. Операцията е била високорискова, не само заради размерите на тумора, но и поради сърдечното заболяване и възрастта на пациентката. Жената се е събудила успешно от операцията и вече се възстановява.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби