Защо Бялото братство не се плаши от коронавирус

loading...

Изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера, което се прави от 1929 година, ще започне през следващата седмица при спазване на всички противоепидемични изисквания и разпоредби заради епидемията с Covid-19 каза, за БНР председателят на Братството Слав Славов.

В лагера ще бъдат изградени 60 палатки, а максималният брой на хората не трябва да надвишава 200.

Дъновистите ще спазват всички разпореждания и заповеди на здравния министър и на Националния оперативен щаб, както и правилата, налагани от Националния парк "Рила", каза Славов. "Ограниченото човешко присъствие, всички мерки за дезинфекция, всички задължителни препоръки, които са отправени от Министерство на здравеопазването и заповедите на министъра трябва да ги спазваме, така, че се качваме горе с всичките изисквания".

Лагерът на Бялото братство се прави на площ от един декар и 100 квадратни метра на Рибното езеро на 2200 метра надморска височина. През август в стана на дъновистите се стичат хиляди от страната и от чужбина. Сега обаче ситуацията е различна. Много от чужбина няма да могат да пристигнат. Нещата се усложняват и от това, че на Седемте езера се реализира проект за рехабилитация на пътеките. Беше качена тежка техника, а работата на терена е спряна. Прави се проверка, разпоредена от Прокуратурата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби