Вижте къде дебнат днес патрулите към морето!

loading...

 

 

Интензивен е трафикът към морето в първия ден на месец август, предаде репортер на GLAS.bg.

Изключително засилени са проверките на „Пътна полиция” през този уикенд, който съвпада с началото на отпускарския месец.

„Пътна полиция” проверява водачите за висока скорост, алкохол и наркотици.

Масови акции започна полицията срещу джигитите на пътя.

Само около Пловдив екипът ни преброи 8 патрула тази сутрин, които засичат скоростта на пътя към морето само. По-нататък по участъка има патули почти на всеки разклон. На места скорост се засича под надлези и около паркинги край магистралата. 

Засечени са десетки нарушения. Рекордът за скорост се държи от моторист, който се е движил с 229 км/ч при допустима скорост от 100 км/ч. в участък на магистрала „Тракия”. Глобен е с 1300 лева. Преди дни в Пловдив е засечен шофьор, карал със 119 км/ч, при ограничение от 50.

„През последните няколко месеца бяха констатирани фрапиращи нарушения на скоростните режими – както в населените места, така и по автомагистралите”, обясни пред GLAS.bg инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция”-Пловдив

Освен за превишена скорост, полицията в Пловдив е обявила война и на пияните водачи. През последната седмица в ареста попаднаха няколко човека, които са седнали зад волана солидно почерпени.

„Ще продължим с активния контрол, който осъществяваме. Акцент са малките населени места, пътищата и автомагистралите, както и употребата на алкохол, упойващи вещества и превишението на скоростта”, каза още Гиргинов. 

През лятната ваканция полицаи от Пловдив обучават деца на безопасно движение с велосипеди и тротинетки. Разясняват се и кои са опасните игри през лятната ваканция.

Заради екстремната жега на пътя от „Пътна полиция” призовават за разумно шофиране и чести почивки при дълъг път.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби