Руски експерт съзря българска следа при смъртоносния взрив в Бейрут. И тя е?

loading...

 

 

Твърдение за българска следа в разследването на чудовищния взрив в Бейрут направи председателят на Далекоизточната регионална организация на Руския профсъюз на моряците Николай Суханов.

Пред РИА Новости той обяви, че собственик на кораба "Rhosus", превозил взривилия се амониев нитрат, не е вече посочения от редица световни медии Игор Гречушкин от Хабаровск, а българската компания Briar Wood Corporation.

Суханов разказа, че корабът е пътувал под "удобния флаг" на Молдова. Синдикалистът признава, че когато кораб плава под чужд флаг, истинският собственик много трудно може да бъде разкрит, както и че много често се съставят документи, които го "спасяват" от носене на отговорност.

Въпреки това обаче той настоява, че регистрацията е на името на българската според него фирма.

"Rhosus" е превозвал амониевата селитра от Батуми към Мозамбик, но е акостирал принудително в Ливан заради технически проблеми. След проверка пристанищните власти са му забранили да излиза в открито море.

А мощният взрив в ливанската столица избухна преди два дни, като броят на загиналите при експлозията вече гони 140 души, близо 5000 са ранените.

Властите в Бейрут вече съобщиха, че експлозията е избухнала при заваръчни работи.

Премиерът Хасан Дияб заяви, че в склад на пристанището от 6 години е имало 2750 тона амониева селитра. При това взривопасното вещество е било складирано без никакви мерки за сигурност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби