Затягат мерките в пловдивски квартал заради вируса

loading...

 

 

Във връзка с епидемиологичната обстановка както в страната, така  и в Пловдив, кметът на район "Източен" Иван Стоянов инициира спешна среща с представители на всички общности  в кв. „Столипиново“. Съвместно с началника на Шесто Районно управление на полицията главен инспектор Николай Кирков и заместник-кмета Ерол Садъков бяха разяснени и обсъдени всички мерки и забрани за ограничаване разпространението на коронавирус, като  се акцентира да се спазват всички заповеди на Министъра на здравеопазването при провеждане на мероприятия на открито и закрито.

Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала. Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Стоянов се включи онлайн от болничната стая, където се лекува от COVID-19, за да обясни сериозността на ситуацията и да призове за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А етническите лидери поеха ангажимент непрекъснато да информират и разясняват на жителите противоепидемичните мерки, както и да следят за изпълнението им. Всеки гражданин, който се нуждае от информация относно симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване може да се обърне към здравните медиатори на район „Източен“.

Инициативата на районният кмет Иван Стоянов е в съответствие с всички издадени заповеди на Министъра на здравеопазването и препоръки от националния кризисен щаб от началото на пандемията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби