СЗО отговаря: Възможно ли е да се заразим COVID-19 от храна?

loading...

 

 

Може ли да се заразим с COVID-19 от храната? До този момент не са регистрирани случаи на предаване на новия коронавирус посредством храната. Това заявиха представители от Световната здравна организация, след като китайските власти алармираха, че замразени пилешки крилца, внесени от Бразилия, са дали положителен резултат за COVID-19.

Водещият епидемиолог на СЗО д-р Мария ван Керкхове информира, че са били взети проби на повече от 100 хил. пакетирани храни, от които по-малко от десет се оказали инфектирани с вируса.

Началникът по спешните ситуации към Здравната организация Майк Райън допълни, че хората вече са достатъчно наплашени заради коронавируса и е излишно да се всяка още паника сред тях, но увери, че проверките по хранителната мрежа ще продължат, за да бъде гарантирано спокойствието на всички.

На въпрос дали е възможно човек да се зарази втори път с COVID-19 д-р Керкхове отвърна, че учените в някои страни допускат съществуването на такава вероятност, но все още не може да се каже нищо по този въпрос със сигурност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби