Глобяват германците за твърде чести посещения при лекаря!

loading...

 

 

Има ли опасност германците да бъдат наказвани за твърде чести и ненужни посещения при лекаря? Имайки предвид ситуацията в страната - да!

Реалността е, че приемните отделения в германските клиники са пренаселени и лекарите са преуморени. Средно всеки германец посещава лекар повече от осем пъти в годината. Например, шведите отиват при лекаря средно по-малко от три пъти годишно.

Според Андреас Гасен (57), председател на Асоциацията на лекарите за задължително здравно осигуряване (KBV), исканията на пациентите понякога са безумни. Те измислят болест за себе си и изискват лекарите да потвърдят теорията им. За един месец те могат да посетят двама или дори трима лекари от една и съща специалност. Сега този момент не е регулиран по никакъв начин. Според застрахователите, на първо място под ударите на закона трябва да попаднат "любителите" на линейка, които ги викат със или без причина.

„Трябва да намерим начин да намалим броя на безсмислените прегледи. Това ще помогне за спасяването на живота на онези пациенти, които наистина се нуждаят от помощ“, каза Гасин пред bild.de.

Превод: Glas.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби