Журналист: Тръмп не съобщил за COVID-19 навреме умишлено

loading...

 

 

Журналистът, разкрил аферата „Уотъргейт”, отправи тежки обвинения към Доналд Тръмп. Боб Уудуърд написа в книга, че президентът умишлено е омаловажил заплахата от коронавируса, преди епидемията да удари Съединените щати.

За половин година, журналистът е направил 18 интервюта с Тръмп. В предварително публикуваните извадки се вижда, че милиардерът нарича коронавируса "смъртоносно нещо".

Още в началото на февруари той казва, че болестта е много по-опасна от най-тежката форма на грип. А в публичните си изяви тогава, президентът заяви, че заразата е под контрол и смъртните случаи ще бъдат много малко. Белият дом настоява, че президентът не е подвел обществото.

"Никой не е лъгал американския народ. Някой ден коронавирусът наистина ще си отиде, както казва президента. Всички чакаме този момент. И ще имаме ваксина. Благодарение на този президент, който пренебрегва бюрокрацията, за да осигури сигурна и ефективна ваксина. Президентът демонстрира спокойствие от този подиум и мобилизира частния сектор да работи за целта по начин, който не е виждан от Втората световна война." обясни говорителката на Белия дом Кейли Макенан.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби