Гърция от днес: Хората над 65 г. - вкъщи! Без маски? Абсурд!

loading...

 

 

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи коронавирус.

 

Периодът между 21 септември и 4 октомври е „краш-тест“ за жителите на Атика, пише в. Protothema, цитиран от Труд. Там ще действат следните мерки:

 

Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни

магазини)

 

Концертите на закрито и на открито са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

 

Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

 

Ограничаване на движението на хора над 65 години до това, което е абсолютно необходимо, и избягване на контакт с хора, различни от непосредствената им семейна среда, и избягване на пътуванията с обществен транспорт.

 

Задължителна работа от разстояние за служители от частния и публичния сектор, които извършват офис или работа, която може да се извършва дистанционно.

 

Гъвкавост при пристигането и напускането на работници от частния сектор на четири вълни. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

 

Сканиращи проверки на работодатели и служители, които не спазват мерките за защита на работното място. Тоест задължителното използване на маска.

 

Обширен контрол с бърз тест на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените райони на Атика и в услугите на частния и публичния сектор, които се считат за необходими за непрекъснатото и безпроблемно функциониране на държавата и икономиката - напр. училища, обществен транспорт и особено болници.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби