Четирима отвлякоха и жестоко пребиха пловдивчанин!

loading...

 

 

Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняеми мъже на 25 г., 33 г., 22-годишен (син на небезизвестната Катя Лерца) и мъж на 32 г., за това, че на 19 септември 2020 г. в Пловдив, като съизвършители са отвлекли 44-годишен мъж, като деянието е извършено от повече от две лица – престъпление по чл. 142 ал. 2 т. 2 вр. чл. 142 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 19 септември 2020 г., по пътя за хижа "Студенец“, като съизвършители и в съучастие, отнели чужди движими вещи от владението на пострадалия 44-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Престъплението е разкрито за няколко часа в резултат на съвместните действия на служители на ОД МВР Пловдив – Второ РУ Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

 

До момента е установено, че в Пловдив, на 19 септември 2020 г., около 1,00 часа през нощта, пострадалият 44-годишен мъж бил в дома си, когато на вратата позвънили двама от обвиняемите. Той познавал единия от тях – 22-годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пострадалия от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо.

 

Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Всички се отправили с автомобила в посока към хижа "Студенец“, обл. Пловдив, като спрели в гориста местност.

 

Там 44-годишният мъж бил свален от автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Обвиняемите отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към Пловдив.

 

Към 5,00 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път, близо до дома си. За случая е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР – Пловдив.

 

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени отправяне на искане за вземане спрямо всеки един тях на мярка за неотклонение "задържане под стража“. Разследването по случая продължава.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби