Протест и контрапротест на съседи в Пловдив! Затварят булевард

loading...

 

 

Протест блокира движението днес в Центъра. Недоволството е заради проект за отваряне на ул. “Данаил Юруков“ към бул. “Свобода“ и на ул. “Леденика“ към бул. “Копривщица“.

Движението ще бъде спряно на 23 септември от 18:30 ч. до 21:00 ч. по бул. “Свобода“ в участъка от бул. “Васил Априлов“ до бул. “Копривщица“.

Междувременно стана ясно, че ще има и контрапротест, който ще подкпрепи отварянетона улиците.

"С цел облекчаване на движението в квартала между бул. "Васил Априлов", бул. "Пещерско шосе", бул. "Копривщица" и бул. Свобода, където са ситуирани детска ясла „Приказен свят“, детска градина „Чучулига“, детска градина „Мирослава“ и ПГ по електротехника и електроника, и всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в предвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала, Община Пловдив иска да възстанови стария план като отвори два допълнителни входа-изхода към бул. "Свобода" и към бул. "Копривщица". Този план ще позволи по-лесно придвижване, повече паркоместа, тъй като улиците ще станат еднопосочни и ще спести нерви и ПТП-та , защото досега се излиза от този голям квартал единствено само към бул. "Васил Априлов" и "Пещерско шосе". ", пишат от организаторите на контрапротеста.

Заради протестите маршрутът на автобусни линии №10 и 15 от основния вътрешноградски транспорт също се променя, както следва:           

Линия №15

ИЗК“Марица“ – кв.“Прослав“:

Бул.“Васил Априлов“, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно по бул.“Коприщица-изток”, наляво по бул.“Свобода“ и  по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, наляво по бул.“Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Линия №10

Ул.“Юндола“ – ЖР“Тракия“:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно  по бул.“Васил Априлов“, наляво по ул.“Захари Стоянов“, наляво по ул.“Гладстон“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Ул.“Гладстон“,  надясно по ул.“Захари Стоянов“, наляво по бул.“Пещерско шосе, надясно по бул.“Копривщица-изток“, наляво по бул.“Свобода“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Водачите на автобусите, движещи се по посочените маршрути, са предупредени да спират на всички обозначени спирки.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби