Марешки и Бербо в луда фейс битка: "Дават" хилядарки на наивници

loading...

 

 

От близо месец фалшиви профили на известни български спортисти, артисти, даже политици зарибяват наивници във Facebook с игри за печелене на моментални пари – обикновено в хиляди, ако отговориш на един елементарен въпрос.

От два дни в социалната мрежа се върти и спонсорирана (платена) игра с Митко Бербатов, в която ако отгатнеш кои са неговите очи, получаваш 30 хиляди евро.

От вчера в подобна игра, но сега за раздаване на пари на болни от коронавирус, бе въвлечен и лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Самият той се оплака, че негови привърженици са залели профила му с ругатни за гнусната игра, която е предприел, с която се гаври със съдбите на стотици болни българи.

"Надявам се компетентните органи бързо да разкрият тези жалки измамници, които направо се гаврят с бедни българи, готови да повярват на всичко в отчаянието си", коментира Марешки.

Моментално от "Воля" са сезирали отдела за киберпрестъпления в ГДБОП, че хакери събират лични данни на хората – ЕГН и банкови сметки, и им изпращат съобщения, че получават големи парични награди.

"Aбсолютно неправомерно са използвани откъси от негови видео-обръщения и интервюта с цел заблуда на хората. Призоваваме потребителите на социалната мрежа да не се  поддават на тези измами! Припомняме, че зам.-председателят на НС Веселин Марешки има само една страница във Facebook, която има над 100 000 последователи!", уточняват от партията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби