Жестоко убийство! Жена закла българин в Сиатъл!

loading...

 

 

Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на Сиатъл, е убит при спор с жена, която доскоро живеела там.

 

48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож. Според полицията жената наръгала и още една жена на 43 години.

 

След това жената се барикадирала в сградата. Ситуацията продължила близо 6 часа. На място били повикани SWAT екип и дори робот за обезвреждане на бомби, съобщи BG VOICE.

 

Тя беше изнесена на носилка след като е успяла да се нареже по време на барикадирането.

 

Заподозряната е изнесена на носилка след 6 часова барикада.

 

43-годишната жена е и арестувана, като в момента е в King County Jail в Сиатъл.

 

Полицията се появила в небостъргача Centennial Appartments на 4-то авеню в Сиатъл след сигнал в сряда около 11:30 ч. местно време за двама, намушкани от жена, която доскоро живеела там.

 

Преди дни управата на сградата сложили заповед за напускане на дома. Жената обаче не била там и те сменили ключалките. Изглежда, че инцидентът се е случил в деня когато тя се върнала и заварила жилището заключено.

 

„Той беше такъв човек, който искаш да ти е приятел“, казва Валентин Михайлов, който работи като директор поддръжка на сгради в друг жилищен комплекс в Сиатъл.

 

Валентин Михайлов е й човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента.

 

„Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза Михайлов.

 

Според друга колежка на Цаков е възможно Станимир да е скочил да защити Стефани, която е мениджър на целия жилищен комплекс и негова шефка.

 

Приятели на починалия българин казват, че е бил човек за възхищение и страхотен приятел. „Толкова време сме били заедно“, казва потъналия в скърби Валентин Михайлов „във вторник вечерта пихме бира у тях и се майтапихме“.

 

Близките му са се надявали до последно, че има надежда за живота му.

След инцидента Станимир Цаков е откаран в болница където прекарва тежка операция, казва Валентин Михайлов и добавя, че семейството се е надявало до последно изходът от нея да не е фатален.

 

Родом от Стара Загора Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години.

 

От 2015 до днес е мениджър по подръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията.

 

Приятели казват за него, че е един от първите български рейнджъри.

 

Сн.: стопдакър KOMO News

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби