Таксиджия, прострелян от 2 деца, търси истината: За едни 52 лв. щях да умра!

loading...

 

 

Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят оборота му, разказа за случая от края на 2017 година, за да потърси справедливост.

 

Тогава две момчета - на 18 и 14 години - ученици в ямболското спортно училище, извикали такси и след молба към шофьора да поставят раниците в багажника, го простреляли в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет. 

 

Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция.

 

"Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника. През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападение, извадил е и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах", разказва пред Нова тв пострадалият Апостол Вълчев.

 

Според него цялото нападение е било предварително планирано, за да бъде откраднат оборота му. По думите му – от 52 лева. Момчетата дори преправили въздушната пушка на огнестрелна.

 

"Стреляли са със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето", обяснява Апостол.

 

На първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години. На втора инстанция присъдите им са намалени, а близките на пострадалия шофьор смятат, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко.

 

"Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят", споделя през сълзи майката на Апостол Вълчев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби