Нова акция на КАТ! Ето за какво ще се следи

loading...

 

 

До края на месеца Пътна полиция ще извършва засилени проверки на пешеходци и велосипедисти.

 

През следващите три дни ще се следи прецизно и за нарушители по магистралите. Полицаите ще вземат отношение за всяко нарушение, което засекат, съобщи на брифинг инспектор Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП.

 

Полицаите ще следят за превишена скорост, също за шофьори, които разговарят по телефона, както и за други нарушения. До края на месеца ще тече и акция, която ще бъде насочена към опазване на живота и здравето на децата. В тази връзка ще бъдат проверявани и пешеходци и велосипедисти.

 

"Акцентът е концентриран основно в градовете - София и техните области, които обслужват Бургас, Варна, Хасково, Кърджали, Монтана Плевен. В тези градове е особено засилено участието в контролната дейност на полицейските органи по отношение на неправилното движение на велосипедисти по площите, предназначени за пешеходци, неправилното пресичане на платното за движение от страна на пешеходците, съответно отнемане предимството на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци", каза инсп. Ботева.

 

От Пътна полиция отчетоха и резултати от акция, насочена срещу разсейването на шофьорите. Засечени са над 500 нарушения, като най-много са в Пловдив.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби