Темида привика Сидеров за COVID брътвежите му по Цветница

loading...

 

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се яви в Трето РПУ в София заради получена призовка.

 

Пред медиите той обясни, че е извикан заради призовка по три обвинения. Те са свързани с негов апел от тв екрана хората да отидат на църква по време на един от най-големите християнски празници - Цветница, когато у нас бе обевано извънредното положение заради COVID-19.

 

"Оказа се, че това било престъпление", коментира Сидеров и припомни, че на 15 април т.г. е бил задържан в Трето РПУ-София за 24 часа без конкретна причина и в нарушение на конституцията, която, по думите му, казва, че никой не може да бъде преследван за възгледите си.

 

"Оттогава четири месеца аз очаквах, на първо място, мнението на Светия Синод, позициите на големите фигури във властта - на председателя на Народното събрание, на премиера, президента, председателя на ВСС. До момента няма такава позиция, затова пък получих подкрепата, съпричастността, на над два милиона българи във Facebook, обяви лидерът на "Атака".

 

Според него, това доказвало, че българинът днес реагира на всяка неправда.

 

"Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", отбеляза Волен Сидеров.

 

Той добави, че е напуснал НС преди година, тъй като законите, приемани там, не са в полза на хората.

 

"На това ще му се сложи краят, все повече българи са готови да се преборят за върховенството на закона и това ще стане по-скоро, отколкото очакваме", убеден е лидерът на "Атака".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби