Президентът – с отрицателен тест за коронавируса. Трети за седмица

loading...

 

 

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин, съобщиха от прессекретариата на президента.

 

Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория.

 

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.

 

В 17:58 часа вчера на правителствения ВИП терминал кацна самолетът с президента Радев от посещението му в Естония, което прекъсна поради контакт със заразения с коронавирус ген. Димитър Петров.

Двамата се срещнаха миналия петък, на празника на летеца, а новият шеф на ВСС още на следващия ден се е почувствал зле и в неделя е излязъл положителният му тест.

 

Президентът се завърна от Талин предсрочно вчера. Той бе там да приеме домакинството на инициативата "Три морета", която обединява 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море.

 

Самата естонската президентка Керстин Калюлайд съобщи в социалните мрежи за това, че Радев е бил контактен със заразен от коронавирус, поради което посещението му се прекратява.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби