Мерки! Нови правила в ресторантите и нощните клубове в Пловдив

loading...

 

 

До шест души на една маса в заведенията в Пловдив. Нощните клубове ще работят с 50% от капацитета си при намалени нива на музиката. Това стана ясно след срещата между представители на бранша и областния управител Дани Каназирева.

 

„Трябва да спазим баланс, за да запазим здравна система и икономиката в областта. Затова сме в диалог с търговските вериги и заведенията. Това което се случва засяга всички нас като общество. В нощните заведения да бъде установен пропускателен режим, който ще осигури от охраната на съответното заведение, също така ще бъде намален капацитета на половина. До 17 часа утре от заведенията ще ни изпратят капацитета си, за да няма струпване и него ще предоставим пред проверяващите органи“, заяви областният управител Дани Каназирева.

 

"По-добре с половин капацитет, отколкото да затворим напълно", коментира пък Диян Найденов, представител на местни заведения.

 

По думите му тези мерки не са приятни, но били длъжни да ги спазват. "Глобите са сериозни", каза още той.

 

На всеки вход на заведенията ще се измерва температура на клиентите. Собствениците сами ще преценят дали да поставят термокамери или не.

 

Масите ще бъдат разположени на метър и половина разстояние.

 

„Музиката също така ще бъде по-тиха, за да няма надвикване. Това което се случва е за всички нас и всички заедно трябва да предприемем мерки“, заяви още областният управител.

 

На този етап хората се въздържали да правят резервации за Нова година, както и за студентския празник на 8 декември.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби