Премиерът иска ясно да се знае: Кога се носи маска навън и защо?

loading...

 

 

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов много точно в заповедта да се опише кога трябва да се носи маска на открито.

"Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", категоричен бе той.

 

"Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение", посочи мининистър-председателят по време на заседанието на правителството.

"Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия", изтъкна Борисов.

 

Той добави, че много държави в Европа са въвели задължителни маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища, ресторанти, обекти.

 

"Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани", настоя премиерът.

 

"Затова днес правителството обезпечи доставките на лекарствения продукт "Ремдeсивир", с които се осигурява лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.", посочи Бойко Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби