Става страшно! Болници си подхвърлят онкоболния Георги, защото е с К-19

loading...

 

 

Момчето, което е само на 20 години, а за четвърти път се сблъсква с коварния рак - най-острата форма на левкемия, се озова блокиран и без лечение за онкозаболяването си в COVID отделение на столична болница. Повече от два дни младежът не е получил консултация с хематолог, тъй като е бил с позитивен PCR тест.

Майката на Георги Китипов обясни в предаването "Тази сутрин" по bTV, че той е с лека температура и леко отпаднал – като човек на химиотерапия. 

 

Миналата седмица младежът е бил изпратен от Пловдив в София – в Хематологията, но там са били под карантина и са го изпратили в болница "Св. Иван Рилски", където са му направили PCR тест, който се оказал положителен. Затова в болницата му казват до изчака линейка, която да го закара в инфекциозно отделение. Чакането продължава три часа, а през това време Георги е с температура и учестен пулс. 

 

Докато майката на младежа разговаря с лекар, на Георги му слагат парацетамол венозно за температурата и една банка хидратация, въпреки че той обяснил, че вече е взел лекарство.  

 

Признаците, които показа той, означаваха, че е предозиран, направи пулс 145. Дежурен лекар не се отзова и аз в продължение на час и половина със студена вода съм се борила да потуша температурата, твърди майката.

След три часа чакане на линейка Георги вече е в безпомощно състояние. След като пристига екип и го качва в линейка, тръгват да търсят легло в някоя клиника. Такова място има във Втора градска болница, но там кошмарът продължава, защото се оказва, че не е ясно с какви документи Георги е приет там. На следващия ден много рано сутринта на младежът отново е направен PCR тест и той е отрицателен, следва още един – трети тест, който пък е положителен. 

 

След това разхождане по болниците лечението на Георги се забавя, но продължава с изписан антибиотик. Майката иска среща с хематолог, но получава отговор, че в това отделение се занимават само с COVID.

 

Никой няма грижата да се занимава с придружаващи заболявания, твърди майката. 

 

Припомняме, майката на Георги се е свързала с болница Medical Park в Истанбул, Турция. Оттам е получена оферта за изследване и трансплантация на костен мозък на стойност от 110,000 евро. В болницата може да се постъпи само ако парите бъдат събрани до първия ден на постъпването!

 

Сумата е огромна за всяко едно семейство, но в случая е още по-недостижима, защото, когато Георги е съвсем малък, баща му ги изоставя и с майка му се борят сами през всички тези години.

 

Но те не губят кураж и вярват, че надежда има. Вярват силно, че има много добри хора, които ще отворят сърцата си и ще ги подкрепят. Това веднага води до следващата крачка - създаване на кампания за набиране на средствата в HelpKarma - Да подадем ръка на Георги в борбата за живот - https://bg.helpkarma.com/campaign/da-podadem-raka-na-georgi-v-borbata-za-jivot-2575

 

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, но измъченото му семейство има спешна нужда от помощ.

 

Да помогнем на Георги да се пребори с рака веднъж завинаги и да спаси живота си!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби