Мъж се обърна към съда с нестандартно желание

loading...

 

 

Жител на Украйна се обърна към Киевския съд с искане да задължи Министерството на здравеопазването на Украйна да му предостави руската ваксина срещу коронавируса Sputnik V.

 

Както обясниха от пресслужбата на съда, ваксината е необходима на украинеца, за да избегне заразяване с коронавирусна инфекция по време на местните избори, които между другото ще се проведат в страната на 25 октомври.

 

Съдът разглежда възможността за образуване на наказателно дело.

 

Нека припомним, че Sputnik V е първата в света регистрирана ваксина срещу COVID-19, която е разработена от руски специалисти.

Също така си струва да се добави, че украинският президент Владимир Зеленски преди това заяви, че няма да купува ваксини от Русия.

 

Той обясни това с факта, че лекарството не е тествано в страните от ЕС или в САЩ.

 

Има версия, че украинските власти могат да закупят руска ваксина срещу коронавирус чрез Европейския съюз, но цената ще бъде по-скъпа, пише e-zdravey

 

Стана известно, че украински учени могат да започнат да разработват собствена ваксина.

 

Между другото, днес над 41,6 милиона души са заразени по целия свят. Повече от 1,1 милиона пациенти са станали жертви на коронавирусна инфекция.

 

По-рано Световната здравна организация заяви, че седмично се увеличават случаите на инфекция с коронавирус. Миналата седмица 2,4 милиона души по света бяха заразени с инфекцията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби