След Търговище… и учител от гимназия в Шумен почина от заразата

loading...

 

 

След смъртта на учителка от Търговище, преподавателка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почина в интензивнното отделение на МБАЛ - Шумен след усложнения от COVID-19.

Новината съобщи пред "Монитор" директорът на учебното заведение Веселин Тодоров. С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро.

 

"Четири са до този момент случаите на учители с положителен тест за коронавирус. Един оздравя, но колежката нямаше този късмет", обясни разтревоженият Тодоров.

 

49-годишната Людмила Иванова и сестра й Ивелина, на 46 са завършили "Специална педагогика" и двете работели с деца със специални образователни потребности в гимназията.

 

По-миналия петък се почувствали зле, имали температура и кашлица.

 

"Дойдоха, казват ми г-н директор, заминаваме на изследване". Това станало на 16 октомври. На 20-и Людмила влязла в болница, там състоянието й се влошило и в събота я свалили в интензивното отделение. В неделя вечерта въпреки медицинските грижи починала.

 

"Сестра й е под карантина в къща в село близо до Шумен, вчера ходих да й занеса храна, защото нямат други близки, родителите им са починали. Ивелина е по-добре" - обясни Тодоров.

 

Сутринта екип на РЗИ - Шумен е бил в гимназията, съставил е констативен протокол и е дал устни предписания. В четвъртък цялото училище ще бъде дезинфекцирано. Кабинетите на четиримата учители с положителни резултати са затворени и в тях никой не е влизал.

 

Към момента в гимназията няма ученици с положителни резултати. Двама младежи са под карантина заради положителните тестове на членове на семействата им.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби