Вижте палата на внучката на Тодор Живков (Уникални снимки)

loading...

Жени Живкова отдава къщата си на прочутата ул. „Секвоя“ под наем срещу 15 бона на месец

Срещу 7500 евро на месец, или 15 хиляди лева, внучката на Тодор Живков – Жени, отдава под наем една от двете си къщи на емблематичната за БКП столична ул. „Секвоя“, намираща се в престижния квартал „Бояна“.

Дизайнерката отдавна притежава апетитни имоти там, като един от тях дели двор с къщата на нейния вече болен вуйчо – Владимир Живков. Евгения е решила да не харизва палатите си, но в същото време да печели от тях, защото така или иначе не можела да ги обитава всичките едновременно. Така една от луксозните ѝ къщи лъсна в каталога на елитна агенция за недвижими имоти, която я предлага срещу баснословния месечен наем от 15 бона без ДДС, при това с клауза бъдещите наематели да вземат имота поне за срок от една година.

От снимките се вижда, че къщата е със супермодерна архитектура, напълно обзаведена с поръчкови мебели, а стаите ѝ са по-големи от конферентни зали. Палатът на Живкова се издига на 3 етажа, има 4 спални, 4 бани, простира се на 600 квадрата, а дворът му е малко повече от декар. На първия етаж има огромна всекидневна, напълно оборудвана модерна кухня, отделен кабинет, голям килер и санитарен възел.

На втория етаж са четирите слънчеви спални, две от които имат собствени бани. Третият етаж е превърнат в невероятна тераса от 130 кв. м с панорамна гледка към Витоша и столицата, а в приземното ниво има частен спа център със сауна и помещение за игри. Къщата разполага и с пет паркоместа, както и с двор с размерите на футболно игрище, засят с вековни борове и дървета. Резиденцията на внучката на Тато се намира в непосредствена близост до Резиденция „Бояна“ и Националния исторически музей – атрактивен район за всички баровци, който е строго охраняван от полиция и НСО. Очевидно обаче цената на наема идва твърде висока дори за тях, тъй като от доста време обявата е все активна.

Паметливи пък припомнят, че около земята на клана Живкови на престижната улица „Секвоя“ в „Бояна“ има много въпросителни. Към терена от около 5 декара, върху който днес къщи обитават Владко Живков и Жени Живкова, а трета се отдава под наем от внучката на Бай Тошо, претенции имаше пенсионерът Светлозар Толев.

В зората на демокрацията той заведе серия от дела срещу Живкови с претенции за обезщетение. През 1948 г. парцелът на улица „Секвоя“, собственост на родителите му Велика и Добрин Толеви, бил отнет в „името на народа“, а комунистическата власт иззела и още декари селскостопанска земя в района на „Бояна“.

Пет години по-късно, през пролетта на 1953 г., парцелът минал във владение на УБО и тогава започнал строежът на дома на Тодор Живков.  „Върху моя земя и с държавни пари Тодор Живков построи две къщи на „Секвоя“, които днес струват милиони. Водих няколко дела срещу наследниците Евгения Живкова и Владимир Живков, но не получих правосъдие. Съдът отказа да ми върне даже наследствена земя на „Секвоя“, която не е застроена…“, ожали се преди няколко години Светлозар Толев.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби