Как кармата засяга нашия мозък

loading...

 

 

Думата "карма" произхожда от индийската философия, която означава всяко действие, което движи кръга на причините и последствията

 

Според хиндуиското учение всяко родено същество е душа, която след смъртта се преражда и преминава в друго тяло в съответствие със закона на кармата. Тя също така е едно от най-важните будистки понятия, където чрез учението за кармата се отбелязва желаният момент и намерение.

Самата карма не означава предопределеност, защото човек е свободен да действа в кръга на самата ситуация, неговата карма не определя неговата реакция на дадена ситуация.

 

Нашата карма засяга нашия мозък по два начина.

 

Първият е любовта - ако човек лесно избухва, яростта ще е водещо действие и по-нататък във всяка подобна ситуация ще бъде склонен да изпитва гняв. Това прилича на омагьосан кръг, защото ставаме склонни да се държим така, както сме се отнасяли и до сега, но остава на нас да решим по кой път ще тръгнем. Дали любов или ярост.

 

Вторият начин, по който кармата влияе върху нас е чрез нашето възприятие на действителността и нашият опит. Това, което преживяваме идва главно като реакция на нашите сетива. В много ситуации се чувстваме обидени или яростни, което сериозно се отразява на състоянието на нашия мозък. Затова кармата е един от основните фактори, които определят нашия опит. В този смисъл може да се каже, че нашите страдания произхождат от нашата карма и състоянието на нашия ум. 

 

Ключов фактор в създаването на кармата е намерението.

 

Например, ако случайно настъпим паяк, а не сме го забелязали, тогава няма намерение. Но, ако умишлено го направим, това желание оставя отпечатък в нашия ум. Ставаме по-малко чувствителни към живота като стойност, така че е много вероятно тази позиция да донесе много неприятни преживявания, а ние поради това да чувстваме повече омраза - с това определяме каква ще ни бъде кармата.

 

Следователно, колкото и да звучи парадоксално, ние решаваме дали ще бъдем щастливи и спокойни, или нещастни и разстроени. Нужно е само да променим гледната точка, от която разглеждаме нещата.

 

Според индуизма всички предаваме кармата от живот в живот, при което тя се противопоставя с нравственото чувство, че някои страдания са незаслужени и че заслужаваме съжаление, пише e-zdravey

 

От друга страна прераждането на мнозина им дава надежда. Ако не успеем в този живот ще имаме възможност в следващия и по този начин се гарантира справедливостта.

 

Според закона на кармата всеки получава в живота това, което се заслужил!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби