Здравният министър разкри кои мерки ще се разхлабват първо

loading...

 

 

Ние не затваряме всичко, затваряме местата, които считаме, че са най-рискови, с голямо струпване на хора. С недобро чувство забелязвам какво се случва и как се правят опити да се заобиколи заповедта за събирания по различни поводи. Регистрацията на заведения и т.н., възприемането на събирането на до 15 човека за частни поводи за задоволяване на образователни потребности на децата, организирането на хотели, които правят събирания за 8-ми декември, къщи за гости с частни партита. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.

 

"Ние сме дали тази рамка, ако някой се опитва да надскочи заповедта, може да се измисли хиляди вратички, въображението е голямо. Много е трудно да осъществим контрол навсякъде, за да проверяваме как и къде нещата се случват правилно. Забраната е само за три седмици, не говорим за спирането на цялата държава", отново повтори здравният министър и призова медиите да му пращат сигнали с нарушения.

Здравният министър обяви, че вече има положителни сигнали от наложените мерки. Ангелов обяви, че имат и план за разхлабването им, като първо ще се отворят детските градини и яслите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби