Съд удобри наказания за неваксинирани от COVID-19

loading...

 

 

В Бразилия беше позволено да наказва хората за отказ да се ваксинират срещу коронавирус. Решението е взето от Върховния съд на страната, съобщава изданието Folha.

Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде забрана за посещение на публични места или определени дейности. „В страна като Бразилия, където близо 200 000 души са починали от COVID-19, запазването на живота и здравето на хората и обществото като цяло е от първостепенно значение. Когато се обсъжда тази тема, е недопустимо да се подхлъзвате в демагогия, лицемерие, идеологически спорове, мракобесие, предизборни политически дебати и най-важното - невежество “, каза един от съдиите.

По този начин ваксинацията срещу коронавирус всъщност може да стане задължителна, ако бразилските власти приемат съответни закони на национално или местно ниво, предава Стандарт.

Същевременно съдът подчерта, че никой няма да бъде принудително ваксиниран. Ваксинацията без съгласието на лицето се счита за нарушение на конституцията.

Според последните данни от коронавирус, в Бразилия са заразени 7 110 434 души от началото на пандемията. Над 184 000 души са починали от усложнения от болестта.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби