Новият щам на коронавируса е по-заразен за децата!

loading...

 

 

Професорът от Лондонския имперски колеж Нийл Фъргюсън нарече "Британския" щам на коронавируса, който беше открит преди ден, по-заразен за децата от старата версия на COVID.

 

Той призна, че лекарите трябва да съберат повече информация за това как се държи новият вирус.

"Има интересни епидемиологични тенденции в това как се държи този вирус и има индикации, че той има по-голяма склонност към заразяване на деца... Не сме установили никаква причинно-следствена връзка по отношение на това, но можем да го видим в статистиката", заяви членът на консултативния съвет на правителството за нови и възникващи респираторни вирусни заплахи.

 

Вече може да каже, че новият тип коронавирус е поне 50% по-заразен от предшествениците си, но работата по неговото проучване продължава.

 

На 14 декември Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство съобщи, че е открит нов тип коронавирус в югоизточната част на Англия. Той получи името VUI-202012/01. Ръководителят на отдела Мат Ханкок добави, че има 70% по-висока заразност.

 

Но в същото време ваксината COVID-19, разпространена във Великобритания, е ефективна и срещу новия тип вирус, твърдят от имперския колеж.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби