Как да приготвим питка с паричка за Бъдни вечер?

loading...

 

 

Днес сме ви приготвили още една празнична рецепта. Тя е за традиционна постна питка с паричка за Бъдни вечер.

 

Продукти:

500 г брашно

300 мл. вода

1 с.л. оцет

1 ч.л сол

1 с.л захар

1 ч.л сода бикарбонат

5 с.л олио

1 бакпулвер

 

Начин на приготвяне:

 

Брашното се пресява. В съд се смесват водата с предварително загасена сода в оцет и захар. След това се прибавя олиото, 1 бакпулвер и се разбърква. След това се прибавя брашното и солта, и пак се разбърква. Когато тестото е готово, се поставя паричката, която е предварително измита и поставена във фолио.

 

Парата се слага в някой край на питката, а не в средата. Тестото се оставя 10 минути да престои и се слага в намазана тава с олио. След това тестото се надупчва с вилица, за да не се спука при печене. Може да оставите част от тестото за украса на питката. След това питката се намазва със зехтин или олио и се пече във фурна на 180° и на функция печене само отдолу.

 

Печенето продължава около 40 минути.

 

След като питката е готова се намазва със зехтин или олио с помощта на силиконова сладкарска четка. След това се завива с кърпа.

 

Източник: Glas.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби