Автоджамбазите крадат! Дебнат за джипове пред молове, магазини, аптеки…

loading...

 

 

Ръст в кражбите на луксозни коли отчита столичната полиция през изминаващата година, като най-уязвими са автомобилите с безконтактно палене.

 

Заради пандемията и ареста на една от основните автобанди у нас, СДВР отчита по-малко кражби на автомобили тази година. Според данните средно по двама души у нас остават без автомобилите си всеки ден в столицата.

Ръст обаче има при кражбите на чисто нови коли - с около 15 на сто. Защитите им са лесни за преодоляване от автобандитите.

 

"Дължи се на технологията, която използват към момента автокрадците, съвременна и много бързо се крадат автомобилите с нея", обясни пред bTV Христо Трендафилов, началник на сектор "Автокражби" в СДВР.

 

Автокрадците набелязват скъпите возила, паркирани пред магазини, аптеки, големи търговски обекти, а понякога това става и в движение, разкриват разследващите.

 

Полицаите съветват собствениците на скъпи коли да поставят ключа в специален калъф, който да предотвратява прихващането на сигнала.

 

Разследващите смятат, че в столицата действат три банди автокрадци, като част от крадените нови коли се използват за авточасти, други - се изнасят в чужбина, където се продават.

 

Полицаите предупреждават, че идните три месеца са сезонът на така наречените кражби на коли на ключ. Това са коли с включен двигател, оставен от собствениците им за малко пред магазин или офис, например.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби