Трикове, които всеки шофьор трябва да знае през зимата

loading...

Снегът е радост за децата, но не и за шофьорите. Замръзване на ключалката, замръзване на стъклата и огледалата, трудности при стартирането на двигателя – това са само част от предизвикателствата, пред които е изправен всеки шофьор през зимата.

Но за щастие има трикове, които помагат във всяка ситуация. Трикове за почистване на сняг и лед от стъклата и огледалата

Смес от 3 части оцет и 1 част вода върши чудесна работа. Необходимо е единствено да нанесете разтвора върху стъклата и огледалата от предната вечер. Разбира се, на сутринта отново ще трябва да отделите време за почистване на леда и на снега, но ще е по-лесно. Кърпа, напоена с алкохол, също помага за по-бързото изчистване на леда от стъклото.

Има и още един начин за предотвратяване на заледяване на предното стъкло: Поставете стар килим, брезент или дебел плат директно върху стъклото на колата за една нощ и го пъхнете под чистачките. Но не забравяйте: това не трябва да се прави при внезапни промени в температурата или при обилни валежи. Ако нямате скрепер под ръка, можете да използвате твърда шпатула или кредитна карта, основното е да избягвате метала, в противен случай съществува риск от увреждане на повърхността. Обикновените найлонови торбички ще ви помогнат да предпазите страничните огледала от заледяване за една нощ. Ако паркирате колата си на изток, утринното слънце ще стопи малко снега и ще помогне за по-бързото почистване на колата. Трикове за предпазване на ключалките от замръзване

Дезинфектантът за ръце може да помогне за отваряне на замразената ключалка на автомобила. Можете също така да загреете ключа с запалка и след това внимателно да го поставите в замръзналата ключалка. Напръскайте ключа с WD-40 и след това отново опитайте. Друг начин е да използвате топла (но в никакъв случай гореща) вода или още по-добре смес против заледяване.

Трик за защита на стъклото от заледяване от вътрешната страна

Кремът за бръснене ще помогне за почистване на прозорците отвътре и също така ще предотврати замъгляването: нанесете малко количество от него върху стъклото и избършете със суха кърпа. Трикове за лесно стартиране на двигателя дори в най-големия мраз Ако се очаква невиждан студ, по-добре от вечерта извадете акумулатора от колата и го вземете със себе си у дома. Ако двигателят не стартира след 15-20 секунди, опитайте да направите следното: върнете ключа в първоначалното му положение и изчакайте 2 минути, след което повторете отново. Не повтаряйте този процес многократно – това само ще влоши състоянието на акумулатора. Най-сигурният начин за стартиране е чрез “подаване на ток” от друг акумулатор. За целта трябва да разполагате със специални кабели. Но дори и след успешно стартиране на двигателя по този метод, след това той трябва да работи поне час.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби