Лекари спасиха ръката на млада жена от ампутация след ад на "Тракия"

loading...

 

 

Лекари от УМБАЛ „Св. Анна"- София АД спасиха от ампутация цялата ръка на жена, пострадала в катастрофа на магистрала "Тракия" в началото на седмицата, съобщиха от болницата.

 

Жената е на 34 г. Тя е приета в понеделник късния следобед в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна"- София АД с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (б.р. буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект. При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

След body scener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в най-модерната спешна болница в България - УМБАЛ „Св. Анна"- София АД.

 

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6 часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

 

Жената се възстановява в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби