Тайният живот на Корнелия Нинова (Снимки)

loading...

Самотни празници изкара лидерката на БСП Корнелия Нинова, чийто син Рафаел не успя да се качи на самолета и да се прибере от Америка в България, за да прегърне майка си.

За пръв път наследникът на социалистката не спази традицията да бъде в родния дом за най-светлите празници заради усложнената обстановка с Ковид-19 и отложените полети от Щатите към Европа.

Навръх Бъдни вечер Нинова направи драматична изповед за личния си живот в тв ефира, като не пропусна с тъга в очите да спомене, че част от семейството ѝ е далеч. Освен сина ѝ, който е финансов анализатор в Ню Йорк, в чужбина живее и нейната сестра Руми, с която и тази Коледа останаха разделени. Червената лейди обаче с носталгия си спомни за безгрижното им детство в родния край.

„Бях палава, общителна, имах много приятели, приятелки. Моето детство мина в малък град, в Мизия, имахме си едно идилично детство. Имам прекрасни спомени от баба ми и дядо ми, ние живеехме три поколения в една къща – баба ми и дядо ми, майка ми и баща ми и аз и сестра ми. Хубав спомен ми е останал от гроздобера, за който тръгвахме рано и по тъмно“, споделя Нинова. Тя разкри, че любимите ѝ игри са били народна топка, дама, баскетбол. „Татко ми беше направил кош и си скачах сама под него. По-късно в гимназията тренирах баскетбол. Имам леля, майка ми има сестра, която живее близо до Варна – в село Игнатиево.

Най-често там лятото ходехме на море цялото семейство“, разкри още шефката на „Позитано“ 20. Зимните ваканции със сестра ѝ и хлапетата от махалата прекарвали в Мизия. „Ние живеехме под хълм и най-често се качвахме на него с шейните, с найлони, кой каквото имаше“, връща лентата председателката на БСП и казва, че и до ден днешен има много приятели от детството, с които винаги се събира, когато с мъжа ѝ пътуват до Мизия, за да се виждат с роднините си. През последните месеци обаче разредили драстично семейните срещи.

„Страхувам се да не заразя майка ми и свекърва ми, но се чуваме всеки ден. Много обичам любимите ми Великден и Коледа. От баба ми научих традиционните ястия, които се правят, как се подрежда масата, как се меси питката, баница. Лесно и приятно подготвяме трапезата, разпределяме си нещата аз, майка ми, свекърва ми, етърва ми. В Мизия винаги имаме коледари – момчетата от местното училище, и ги чакаме с нетърпение всяка Коледа“, споделя за семейните традиции Нинова.
Тя признава, че за нея перфектната почивка е у дома.

„Обичам да правя най-обикновени неща в свободното си време – да си видя цветята, да чета книги, да гледам някой филм, готвене, пране. Това ме успокоява и разтоварва. Когато си остана вкъщи, готвя, в събота, неделя. Обичам да карам и колелото си. Слушам и Висоцки. Освен това имам пътека вкъщи, понякога вървя или тичам на нея“, откровеничи червената лидерка, която е фен и на киното, а любимите ѝ български актьори са покойният Стефан Данаилов и Васил Михайлов.
Ездата също е сред хобитата ѝ, но напоследък все по-рядко практикувала. „За първи път като дете в Мизия се качих на кон. И сега яздя, но все по-рядко, в планината. Ако не сте яздили кон, нищо не ти дава по-силно чувство за свобода от препускащ кон в равно поле.

Ездата в планината пък е едно прекрасно общуване с природата, там бавно се върви. Като добавим това, че конете са прекрасни, благородни, силни животни, дават ти някаква емоция… Не е лесно да се язди“, обяснява Корнелия и споделя, че високите скорости обаче не ѝ носят удоволствие и е внимателен шофьор. Запитана какво ще избере, ако ѝ се наложи да се откаже от политиката и да се завърне към професията си на юрист, тя споделя, че би искала да бъде наказателен съдия. Именно заради това навремето кандидатствала и завършила право в СУ, като преди това взела диплома от класическата гимназия в София само с една петица по старогръцки.

Нинова щяла да запомни 2020 година и със сблъсъка си с Ковид-19. „Минах трудно през болестта. Със задушаване, странични ефекти, бъбречни кризи, вегетативната нервна система ти се уврежда, нямаш чувствителност в ръцете, високи температури, главоболие, трудна работа. Битката продължи около две седмици. В болницата, след това вкъщи“, коментира социалистката, която оздравя благодарение на лечение с ремдесивир във ВМА.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби