Германия е закупила милиони ваксини отделно от ЕС

loading...

 

 

Правителството на ФРГ е подписало две предварителни споразумения с германските биотехнологични компании "Бионтек" и "Кюрвак" през лятото, за да си осигури 50 милиона дози от техните ваксини срещу COVID-19.

 

Сделките, които не са били обявени, когато са били сключени, са потенциален източник на полемика, тъй като правителствата в ЕС се споразумяха да не договарят сами споразумения за доставка на ваксини, съобщава Вести.

По думите на представителя на министерството, пожелал анонимност, Германия е подписала меморандум с "Кюрвак" на 31 август за доставката на 20 милиона дози от ваксината, която разработва.

 

Предварително споразумение е било подписано на 8 септември с "Бионтек" за 30 милиона дози от ваксината, която разработи с американския фармацевтичен гигант "Пфайзер", заяви източникът, потвърждавайки неотдавнашни публични изявления на германски официални лица, направени след като правителството беше обвинено, че не е осигурило достатъчно ваксини.

Предназначеният за вътрешно ползване документ на здравното министерство, видян от "Ройтерс", е с дата 7 януари и съдържа същите числа.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби